Grøn Pesto

( børne venlig , og rig på omega 3 fra valnødder og pekannødder og med den gode og sunde oliven olie – omega 6 fedtsyre )

 

50 g pekannødder

75 g valnødder

20 g macademianødder

Lægges i blød i et glas vand 2-24 timer ( gerne i renset/filtreret vand)

Ryst glasset et par gange og skift vandet

Skyl 2 Potter frisk basilikum

Pil 2 fed hvidløg

Blænd det hele sammen med olivenolie ( jeg bruger forskellige slags da de smager forskelligt og derved giver mere dybde og mere nuance til smagen)

Smag til med
Æble cider eddike ( her bruger jeg også gerne forskellige slags) ca 2 spsk

Tomatkoncentrat ca 1 tsk ( du kan også bruge bagte tomater eller andet bagt grønt… ikke for meget )

Salt

Peber

Tamari

 

Og hvad du ellers har lyst til og kan lide

 

Denne pesto er helt fri for solsikkeolie, mælkeprodukter, sukker(-disakkarider) og stivelse

 

??