Kranio-sakral terapi (KST)

Kranio-sakral terapi (KST)
(Betyder egentligt “kranie-halebens terapi”)

KST er en meget blid terapeutisk behandling (af centralnervesystemet), som gennem afspænding og forskellige behandlingsteknikker på muskler, knogler, membraner og indirekte på hjernevæsken, giver kroppen mulighed for selvhelbredelse.

KST-systemet omfatter kraniet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet, samt centralnervesystemet indeni disse knogler. Man kan kalde centralnervesystemet for kroppens computer. Det omfatter hjerne, rygmarv og rygmarvsnerve – inkl. hjernevæsken, der pumpes rundt i membranerne uden om hjernen. Denne pumpebevægelse kaldes KST-rytmen.

KST-rytmen blev opdaget af læge William Southerland i 1920’erne og er idag en del af lægestudiet i USA. I 1976 etablerede læge Dr. Upledger den første KST-undervistning for menigmand, og siden er KST blevet den hurtigst voksende kropsterapi-form i USA og Europa.
Hvad kan KST afhjælpe og forebygge? 

Livet er fuld af udfordringer. Ved fødslen bliver vi klem og vredet, og som barn og voksen kommer vi ind i mellem til skade på den ene eller anden måde. Det kan være alt lige fra at støde hovedet op i køkkenskabet til piskesmæld eller andre alvorlige lidelser.

Når vi lider fysisk overlast, kan der ske flere ting: Kroppen spænder op, kraniets membraner spænder op og begrænser hjernens funktioner, kraniets knogler forskubber sig, så hjernen ikke fungerer optimalt, eller betydningsfulde nerver kommer i klemme.