Stillepunkt

ENKELT OG VÆRDIFULDT
Stillepunkt er en afspændingstilstand. Ved hjælp af en meget enkel kranio-sakral teknik kan både børn og voksende bringes i stillepunkt. Teknikken regnes for den vigtigste af alle teknikker i kranio sakral terapien.

Når terapeuten giver sin klient  stillepunkt, virker det som naturens egen doping. I den unikke afspændingstilstand kan kroppen reparere og styrke sig selv på sine egne betingelser.

HVAD SKER DER I STILLEPUNKT?
Blodtrykket og pulsen falder og med et EEG-måleapparat, der registrerer hjernebølger (aktivitet) kan det måles, at man i stillepunkt befinder sig i en tilstand af “alfa-bølger” som gør, at man efterfølgende bliver meget kvikkere, og hjernen fungerede bedre. Under stillepunkt er personen ved fuld bevisthed.

VI HAR BRUG FOR STILLEPUNKT
I en tilstand af stress eller chok har kroppen ikke overskud til at kunne reparere sig selv, og konsekvensen bliver let, at den hurtigere forfalder og lettere bliver angrebet af sygdomme.

I chok tilstand fungerede kroppen med det sympatiske nervesystem – “stress nervesystemet”.

Når vi bringes i stillepunkt skifter kroppen over til det parasympatiske nervesystem eller “afspændongsnervesystemet”.

I denne tilstand kan kroppen ganske naturligt begynde at genopbygge sig selv.

PISKESMÆLD OG STILLEPUNKT
Når den forulykkede bringes i stillepunkt umidlbart efter ulykken, begynder kroppen straks at genopbygge sig selv, og skaden efter et piskesmæld kan faktisk begrænses til en forbigående ømhed.

Hvis den forulykkede derimod ikke bliver behandlet, går der blot 2-3 uger, før den onde cirkel begynder at tage form: Jo flere smerter, jo mere spænder kroppen, des mindre blod kommer der rundt med ilt og næring til muskler og organer, desto mere klemmes nervebanerne, så det gør endnu mere ondt.

Selv om der går nogen tid , inden den forulykkede får sin første behandling , er stillepunkt stadig den rigtige behandling. Det tager blot længere tid at bringe kroppen ud af den smertefulde chok tilstand.

HVORDAN FOREGÅR DET?
Under behandlingen ligger den voksne klienten på briksen. Babyer og børn kan alternativt sidde på forældrenes skød eller på behandleres arm.

Terapeuten kan trykke meget blidt, maximalt 4 gram, flere forskellige stedde på kroppen, f.eks. åå hoved eller bækken. Det er kroppens central-nervesystem og serebrospinalvæske, som terapeuten holder på.

Med det meget blide tryk blir cerebrospinalvæskens pumpebegægelse forsinket en anelse, og i løbet af et splitsekunder skifter klienten over i det parasympatiske nervesystem. Klienten oplever det som at synke ned gennem madrassen, mens der breder sig en dejligvarm følelse i kroppen – næsten som lykke.